Transplantul de celule stem in bolile mieloproliferative mieloleykoze

Video: Metode de laborator de celule hematopoietice | Olga Kulemina | Lectorium

Termenul "sindroame mielodisplazice„Unește diferite defecte ale celulelor hematopoietice în etapele apropiate de celule stem. Toate acestea sunt caracterizate de hematopoieza ineficiente și progres pentru leucemie mieloidă activă. În aceste condiții, folosind același regim ca și în leucemia mieloidă acută, și aproximativ aceleași rezultate.

Video: Rac Istoricul medical Documentar Partea 1

Conform unui studiu, la legat Transplant de celule stem de la donatori HLA identic 3 ani DFS 23 de copii a fost de 64%, în timp ce transplantul de celule fără legătură stem hematopoietice (TKSK) (15 copii) - 53%. Transplantul trebuie efectuate imediat dupa diagnostic, deoarece creșterea numărului de explozii agraveaza prognosticul si creste riscul de recidiva. chimioterapie conventionale si alte tratamente nu afectează cursul natural al bolii.

Proliferarea unul dintre capete leucemie acută mieloidă mielopodobnym, leucemie mielomonocitară cronică, trombocitemie, eritem, myelosis subleukemic sau leucemie mieloidă cronică juvenilă. În aceste cazuri, TKSK - metoda de alegere. Atunci când se utilizează celule de la frații HLA-identice prelungit DFS este de 80%, iar la transplantul de la donatori care nu au legatura compatibile - 45-74%.

transplantul de celule stem

Transplantul de conduită se recomandă nu mai târziu de un an de la diagnostic, în caz contrar eficacitatea sa este mult mai mică (DFS nu mai mult de 40-60%). Când transplantate în faza activă a bolii DFS este de 35-40%, iar pe fondul crizei blast - 10-20%. Probabilitatea de recurență în până la 60%, în timp ce în transplantul în faza cronică a bolii este de numai 10-20%.

Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) este eficient și unele boli mieloproliferative mai rare. Este indicat în cazurile de terapie conservatoare nereușite sau la trecerea bolii în mielopodobny leucemie acută. Ea poate fi efectuată și eritremii dar trombocitemia încercări TKSK nu au dat rezultate pozitive. myelosis Subleukemic caracterizata prin splenomegalie si anemie din cauza fibroza măduvei osoase progresive.

Supraviețuirea medie a pacienților mai puțin de 5 ani, și Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) este singurul tratament într-o astfel sluchayah- după ce a supraviețuit 7 din 12 pacienți.

pentru minori leucemie mieloidă cronică caracterizate printr-o proliferare clonală activă a celulelor imature ale seriei mieloide, combinate cu neurofibromatoza de tip I și monosomy cromozomului 7. Boala progresează rapid și nu poate fi moartea himioterapii- are loc într-o medie de 9 luni. după diagnostic. TKSK poate salva acești pacienți și trebuie efectuată imediat după confirmarea diagnosticului.

Ca multe studii au arătat, după DFS Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) de la frații HLA identici este de 30-40% și 20-30% prin utilizarea de celule de la un membru al familiei sau incompatibil compatibil, dar donatorii externi. In prezent, tratamentul acestei boli care amenință RAS oncogene dysregulated, se aplica farnesil inhibitori, chimioterapie, acid retinoic și TKSK.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Transplantul de celule stem din sange in anemie aplasticăTransplantul de celule stem din sange in anemie aplastică
Aging celule stem. Mecanisme de auto-reinnoire a celulelor stemAging celule stem. Mecanisme de auto-reinnoire a celulelor stem
Boala cronică grefă contra gazdă (GVHD)Boala cronică grefă contra gazdă (GVHD)
Micromediul de nisa de celule stem a intestinului subtireMicromediul de nisa de celule stem a intestinului subtire
Auto-reinnoire a celulelor stem. Capacitatea proliferativă a celulelor stemAuto-reinnoire a celulelor stem. Capacitatea proliferativă a celulelor stem
Tamoxifenul poate trata tulburări sanguine mieloproliferativeTamoxifenul poate trata tulburări sanguine mieloproliferative
Leucemie mieloidă cronică: simptome, tratament, stadiul, diagnostic, prognostic, cauzeleLeucemie mieloidă cronică: simptome, tratament, stadiul, diagnostic, prognostic, cauzele
Celulele care afecteaza celulele stem. Ciclul Generații de celule stemCelulele care afecteaza celulele stem. Ciclul Generații de celule stem
Transplantul de celule stem in tumorile solide de sarcom EwingTransplantul de celule stem in tumorile solide de sarcom Ewing
Tulburări ale sistemului nervos și creșterea tumorilor maligne după transplant de celule stemTulburări ale sistemului nervos și creșterea tumorilor maligne după transplant de celule stem
» » » Transplantul de celule stem in bolile mieloproliferative mieloleykoze
© 2018 rum.gurushealth.ru